Volvo V60 v.s. V90: welke past het beste bij u?

De V60 wordt regelmatig met de V90 vergeleken, en dat is niet zo gek. Van buiten lijken ze als twee druppels water op elkaar. Maar zijn er naast het exterieur, ook andere opvallende overeenkomsten en verschillen? Om daarachter te komen, vergelijken we in deze blog de Volvo V60 v.s. V90 met elkaar. Lees snel verder!

Exterieur 

Zoals we al aangaven, lijken de V60 en V90 op het eerste oog qua uitstraling erg op elkaar. Als we wat beter kijken, zien we toch een aantal duidelijke verschillen. Zo is de V90 langer (494,50 vs. 476,10 cm) en loopt de schouderlijn wat langer door.

Daarnaast hebben beide modellen een andere dakhoek: de achterklep van de V60 loopt een stuk verticaler. Hierdoor kunnen we de kofferruimte van de V60 meer “vierkant” noemen. Wel is het nog steeds zo dat de V90 een diepere en bredere kofferruimte heeft. 

Comfort & technologie 

Ook op het gebied van comfort en technologie is het een nek-aan-nek race. Beide modellen worden tegenwoordig geleverd met het gloednieuwe touchscreen-infotainment systeem wat in samenwerking met Google is ontwikkeld, inclusief Apple CarPlay en Android auto. In een prachtig, staand scherm regelt u gemakkelijk het klimaat en bedient u verschillende multimediafuncties.

Wel kunnen we stellen dat de Volvo V90 o.a. door zijn langere wielbasis meer gericht is op comfortabel rijgedrag. De Volvo V60 heeft op dat vlak een meer sportieve positionering. Daarnaast kan de V60 geleverd worden als “Polestar Engineered” waarbij de focus volledig verschuift naar kracht en sportiviteit. 

Daarnaast worden beide modellen aangeboden met zo goed als gelijke optie mogelijkheden.

Volvo V60 v.s. Volvo V90

Performance 

Beide modellen worden standaard geleverd geëlektrificeerde motoren. Zo wordt de V60 standaard geleverd met een B3 Mild hybrid aandrijflijn in tegenstelling tot de V90 waar een T6 Plug-in Hybrid aandrijflijn de standaard is. 

Bent u toch op zoek naar nog krachtigere prestaties? Dan kunt u bij beide auto’s kiezen voor een upgrade. 

  • V60: T6 of T8 Plug-in hybride aandrijflijn met maximaal 455 pk en vierwielaandrijving
  • V90: T8 Plug-in hybride aandrijflijn met maximaal 455 pk en vierwielaandrijving

Veiligheid 

Volvo en veiligheid gaan al jaren enorm goed samen, en dat is bij deze twee modellen niet anders. Beide auto’s worden standaard geleverd met City Safety. Deze geavanceerde technologie helpt ongevallen te voorkomen. Is een ongeval onvermijdelijk? Dan beperkt deze veiligheidstechnologie de impact.

Lees ook: Volvo en veiligheid: dit is het geheim

Als we kijken naar de Volvo V60 v.s. V90, zien we ook dat dat beide modellen uitgerust zijn met Connected Safety. Door middel van cloud-technologie waarschuwen Volvo’s elkaar voor gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan een waarschuwing bij een glad wegdek, of een aanrijding in de buurt.

Volvo V60 v.s. V90: ervaar zelf het verschil en maak een proefrit 

Uiteindelijk is de beste manier om te ontdekken welke auto het beste bij u past, door zelf achter het stuur te gaan zitten. Maak daarom een proefrit bij Ton van Kuyk en ervaar het echte Volvo-gevoel.

Meer recent nieuws

Volvo Service Plan

Een perfect onderhouden Volvo? Beheer je onderhoudskosten met het Volvo Service Plan. Je betaalt vooraf een vaste totaalprijs voor onderhoud.
Verder lezen

Volvo EC40 en Volvo EX40. Nieuwe modelnamen.

Nieuwe modelnamen: Volvo EC40 en Volvo EX40. Ook deze modellen sluiten nu naadloos aan op de andere volledig elektrische modellen.
Verder lezen
Volvo EC40 en Volvo EX40

De mooiste Volvo-cadeautjes voor onder de boom 

Geen idee wat je je vriendin, je broer of je zelfs je kind cadeau moet geven? Wij hebben een lijstje met mooie cadeautips.
Verder lezen
Volvo cadeautjes voor onder de boom