Elektrisch Rijden

We willen in 2040 klimaatneutraal zijn.
Onze grootste uitdaging ooit

Wij maken deel uit van het probleem. Het is dus onze verantwoordelijkheid om te veranderen wát we doen en hóe we het doen. Laten we allemaal een deel van de oplossing zijn en onder andere meer elektrisch gaan rijden.

Hoe pakken we dat aan? Meer elektrisch rijden!

Inmiddels hebben alle nieuwe Volvo modellen een geëlektrificeerde versie. Het doel van Volvo Cars is om in 2030 een volledig elektrisch modellengamma te hebben.

De mobiliteit in de toekomst werkt Volvo verder uit aan de hand van drie pijlers:

  • Persoonlijk
  • Duurzaam
  • Veilig

In 2021 is de transitie rap van start gegaan met de Volvo C40. Het eerste model dat enkel volledig elektrisch leverbaar is. Echter zijn de eerste stappen al eerder gezet met een zeer uitgebreid programma aan Plug-in Hybrids en Mild Hybrids. Zoals gezegd heeft iedere Volvo momenteel een vorm van elektrificatie aan boord.

Puur elektrische modellen

Informeer naar de voorraad voor het maken van een proefrit

Puur elektrisch, Plug-in Hybrid of Mild Hybrid?

De verschillen leggen we graag uit

Puur elektrisch

Stil is soms de krachtigste manier van rijden. Zonder uitstoot en met minder lawaai, hoe snel je ook gaat. Met steeds groter wordende accu’s en krachtige maar efficiënte elektromotoren zijn onze volledig elektrische modellen een vooruitstrevende keuze voor vandaag en morgen.

Plug-in Hybrid

In onze Recharge Plug-in Hybrids werken de elektromotor en verbrandingsmotor perfect samen. Kies zelf je rijmodus: Pure electric, Hybrid of Power, voor minder uitstoot, volle controle en altijd de juiste afstelling. Al onze modellen zijn leverbaar met Plug-in Hybride aandrijflijnen, uitgezonderd de V60 Cross Country.

Mild Hybrid

Is opladen geen optie? Kies dan voor een Mild Hybrid en profiteer ook van een lager verbruik, een comfortabel start-stop systeem en elektrische ondersteuning van de brandstofmotor.

Plug-in Hybrid modellen

Brandstof- en elektromotor in perfecte harmonie

Waar kan ik opladen? De beschikbaarheid van laadmogelijkheden speelt een belangrijke rol in de dagelijkse ervaring als je elektrisch wilt rijden.

Elektrische auto opladen

Waar kan ik opladen? Heb ik wel genoeg actieradius? Zomaar twee zaken waar vaak over gesproken wordt als het gaat om de aanschaf en het gebruik van een volledig elektrische of Plug-in Hybride Volvo.

Een drietal situaties

  1. In je garage, op de oprit thuis of de parkeerplaats op je werk: als je erop kunt rekenen dat je op verschillende vaste plaatsen kunt opladen, dan past een volledig elektrische of plug-in hybride auto gemakkelijk in jouw dagelijkse leven.
  2. Als je niet altijd de mogelijkheid hebt om jouw auto op te laden, kan een plug-in hybride – waarbij de brandstofmotor het overneemt zodra de accu leeg is – meer flexibiliteit bieden. Een volledig elektrische auto is echter ook een optie, afhankelijk van je rijpatroon.
  3. Als je afhankelijk bent van korte laadsessies bij publieke laadstations – bijvoorbeeld bij de sportschool of supermarkt – is een plug-in hybride auto een goede optie. Maar ook een mild hybride auto – met een accu die energie terugwint tijdens het remmen maar niet hoeft te worden opgeladen – kan een goede match zijn.

Elektrisch rijden met Ton van Kuyk

9,1 op basis van 546 beoordelingen
  • Kwaliteit en veiligheid staan altijd voorop.
  • Wij geloven in korte lijnen en persoonlijke aandacht.
  • Al meer dan 25 jaar dé Volvo dealer van Noord-Holland.
  • Vestigingen in Alkmaar, Beverwijk, Hoorn en Purmerend.

Jazeker, onze adviseurs hebben alle kennis om je daarover te informeren.

Het hangt van vele factoren af maar in de praktijk zien we dat actieradius, de grootte van de accu en de laadsnelheden erg belangrijk gevonden worden. Voor wat betreft actieradius is het ook verstandig om dit af te zetten tegen de afstand die je regelmatig, per dag rijdt. In veel gevallen is de actieradius hoger dan de maximale kilometers die je per dag rijdt.

1. Gebruik One Pedal Drive. Tijdens het afremmen komt er energie vrij die wordt opgeslagen in de accu.

2. Kijk altijd goed vooruit, anticiperen op het verkeer zorgt ervoor dat je vloeiender rijdt en hierdoor minder energie verbruikt.

3. Gebruik je de standkachel graag? Doe dit dan bij voorkeur aan een laadpaal. Zodoende gebruik je geen energie uit je accu.

4. Let op de bandenspanning. Een te lage spanning zorgt voor extra verbruik.

5. Let op energieverbruikers. Het kan lonen om bijvoorbeeld de airco uit te schakelen en in plaats daarvan stoel- en stuurverwarming te gebruiken.

De standaard laadkabel is vooral bedoeld als een reservekabel voor huishoudelijk gebruik. Om jouw Volvo thuis snel en comfortabel op te laden, raden we aan om een 3-fase 11 kW wallbox te installeren.

Ervaar de kwaliteit van Volvo

Interesse in een auto of advies nodig?
Proefrijden in een Volvo

Neem plaats achter het stuur

Een proefrit is de beste test. Let op, de kans is groot dat je daarna niet meer terug wilt.

Volvo Car Configurator

Stel je ideale Volvo zelf samen

Stel zelf jouw ideale Volvo samen in de Volvo Car Configurator door middel van een paar simpele stappen.