Plan direct uw Volvo bandenwissel

Het nieuwe seizoen staat alweer bijna voor de deur. Wij spreiden de afspraken zoveel mogelijk, om te voorkomen dat het te druk wordt in onze showrooms en wachtruimtes. Laat uw seizoensbanden daarom op tijd monteren.

Ga goed voorbereid het komende seizoen tegemoet en plan een afspraak voor uw Volvo bandenwissel bij de dichtstbijzijnde Ton van Kuyk-vestiging.

Wanneer moet ik mijn banden laten wisselen?

Wacht niet tot de eerste sneeuw of vorst, of tot de eerste zomerse dagen maar vervang uw zomerbanden voor winterbanden zodra de temperatuur tot onder de zeven graden daalt en uw winterbanden voor zomerbanden zodra het boven de 7 graden blijft. Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar, dus het is belangrijk om op tijd een Volvo bandenwissel aan te vragen. Liever te vroeg dan te laat!

Het verschil tussen zomer- en winterbanden

Waarom is het zo belangrijk om de banden te wisselen? Dat heeft te maken met…

  • De rubbersoort
  • Het profiel

Daalt de buitentemperatuur? Dan wordt het rubber van doorsnee autobanden harder, waardoor ze minder grip hebben op de weg. Winterbanden zijn gemaakt van een zachtere rubbersoort. Hierdoor blijven ze zachter, ook bij temperaturen onder nul.

Daarbij bevat het profiel van een winterband duizenden kleine inkepingen. Deze ‘lamellen’ zorgen ervoor dat de banden ook met sneeuw en ijzel voldoende grip hebben op de weg om te kunnen remmen en optrekken.

Kan ik zomers met winterbanden rijden? 

Nee, winterbanden zijn niet geschikt om het hele jaar mee te rijden. Zomers worden de banden namelijk te zacht, waardoor u niet goed kunt remmen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Laat uw banden dan ook altijd op tijd wisselen.

Volvo bandenwissel bij Ton van Kuyk 

Is het weer tijd om de banden te wisselen? Plan direct online uw Volvo bandenwissel in. Zo gaat u veilig de weg op. Kies uw dichtstbijzijnde Ton van Kuyk-vestiging en selecteer de gewenste datum. Tot snel in onze werkplaats! Wij zorgen dat de koffie klaarstaat.