Volvo EX30

Alles wat je moet je weten over de snelste Volvo ooit

Onlangs heeft Volvo de onthulling gedaan van hun nieuwste model: de EX30. Deze baanbrekende auto belooft niet alleen de snelste Volvo ooit te zijn, maar biedt ook een scala aan opmerkelijke functies. De auto is uniek en perfect voor diverse doelgroepen, van gezinnen tot enthousiaste raceliefhebbers. Benieuwd? Wij vertellen je alles over de EX30 in dit artikel!

Een elektrische crossover

Elektrische crossovers veroveren de autowereld. Het is dus geen verrassing dat de EX30 volledig elektrisch is. Dit slanke en stijlvolle model valt onder de iconische XC40 serie en onderscheidt zich van de XC40 doordat hij uitsluitend elektrisch, compacter en nog duurzamer is.

Opmerkelijk bereik

Het elektrische bereik van de EX30 loopt op tot wel 480 km. Daarmee kun je dus gemakkelijk in één keer van Utrecht naar Frankfurt rijden. Heb je haast? Binnen een kleine 27 minuten laadt hij van 10% naar 80%.

De snelste Volvo ooit 

De Volvo EX30 is de snelste Volvo in de geschiedenis van het merk. De krachtige Twin Motor Performance accelereert in 3,6 seconden naar 100 km/u.

Vertrouwd Zweeds interieur 

Het interieur is één van de vele redenen die deze auto zo indrukwekkend maakt. De Volvo EX30 is de meest compacte elektrische auto en tevens de kleinste SUV van het merk. Hij is voorzien van een 12,3 inch tablet in het dashboard, draadloze telefoon oplader en vier USB-C poorten. 

Het interieur is in vier stijlen beschikbaar:

  • Breeze

In het interieur van Breeze worden karakteristieke details gecombineerd met gerecyclede en hernieuwde materialen, wat een charmante en verfrissende uitstraling creëert.

  • Mist

Mist straalt de pracht van een nevel die wordt doordrongen door zonlicht. Een opmerkelijke, serene ambiance. Het is een ingetogen en elegant interieur.

  • Pine

De op de Scandinavische bossen geïnspireerde stijl werkt een serene sfeer op. In dit interieur worden stoffen met een aangenaam gevoel gecombineerd met de natuurlijke afwerking van vlas.

  • Indigo

Indigo omhult je in serene en verrassende nuances van blauw en paars, die de nacht tot leven brengen. Het interieur wordt gecombineerd door denim, wat een moderne en sportieve uitstraling geeft.

Volvo EX30 interieur

De nieuwste technologieën en meer 

Volvo is het Zweedse automerk dat bekendstaat om zijn innovatieve benadering en toewijding aan veiligheid en kwaliteit. De Volvo EX30 voldoet aan de nieuwste technologieën door het scala aan infotainment opties en geavanceerde rijhulpsystemen.

  • Park Pilot Assist
  • Pilot assist
  • 360°- camera
  • “Open het portier”-radars
  • Driver Alert Systeem
Volvo EX30 technologieën

Volvo EX30 app

Al voordat je de auto in handen hebt, kun je je nieuwe auto middels de app personaliseren. Met de app til je de gebruikerservaring van de EX30 naar een hoger niveau. 

Met behulp van de app bedien je op afstand verschillende functies, zoals het verwarmen of koelen van de auto, opladen, route plannen en nog veel meer.

Veilig

Veiligheid is altijd een prioriteit voor Volvo, en de EX30 is hierop geen uitzondering. De auto is uitgerust met meerdere veiligheidsvoorzieningen zoals automatische remmen, dodehoekwaarschuwing en adaptieve cruise control. Deze functies helpen bij het minimaliseren van risico’s op de weg.

Milieuvriendelijk

Volvo werkt al jaren aan de duurzaamheid van het merk. De efficiënte motor levert niet alleen indrukwekkende prestaties, maar zorgt ook voor lager brandstofverbruik en minder schadelijke emissies. Op deze manier combineert de Volvo EX30 kracht en duurzaamheid.

De prijs van de Volvo EX30 

Naast de snelheid en innovatieve eigenschappen, is de prijs van de Volvo EX30 ook onderscheidend ten opzichte van zijn voorgangers. Deze auto is al beschikbaar vanaf € 36.795 incl. btw.

Je kunt de EX30 leasen of kopen.

Ervaar de EX30 zelf 

Al met al is de onthulling van de Volvo EX30 een opwindend moment voor autoliefhebbers over de hele wereld. Met zijn ongeëvenaarde snelheid, luxe interieur, geavanceerde veiligheidsfuncties en milieuvriendelijke prestaties, is de Volvo EX30 een voorbeeld voor de voortdurende innovatie van Volvo. Het is een lust voor het oog, biedt een fijne rijervaring voor een breed publiek én heeft een leuke prijs. 

Wil je de EX30 ervaren tijdens een proefrit? Eind 2023 wordt hij verwacht in onze showroom. 

Meer recent nieuws

Volvo Service Plan

Een perfect onderhouden Volvo? Beheer je onderhoudskosten met het Volvo Service Plan. Je betaalt vooraf een vaste totaalprijs voor onderhoud.
Verder lezen

Volvo EC40 en Volvo EX40. Nieuwe modelnamen.

Nieuwe modelnamen: Volvo EC40 en Volvo EX40. Ook deze modellen sluiten nu naadloos aan op de andere volledig elektrische modellen.
Verder lezen
Volvo EC40 en Volvo EX40

De mooiste Volvo-cadeautjes voor onder de boom 

Geen idee wat je je vriendin, je broer of je zelfs je kind cadeau moet geven? Wij hebben een lijstje met mooie cadeautips.
Verder lezen
Volvo cadeautjes voor onder de boom