Volvo EC40 en Volvo EX40

Nadat we onlangs kennis gemaakt hebben met de nieuwe modelnamen EX30 en EX90, zijn nu ook de overige modellen aan de beurt voor een nieuwe model aanduiding, in lijn met de strategie naar volledige elektrificatie. Volvo EC40 en Volvo EX40. Nieuwe modelnamen.

Volvo EC40 en Volvo EX40. Nieuwe modelnamen.

De volledig elektrische Volvo XC40 Recharge- en C40 Recharge-modellen krijgen respectievelijk de naam EX40 en EC40 en sluiten nu naadloos aan op de namen van de andere volledig elektrische modellen: de EX30 en de EX90. De naam XC40 blijft voor de modellen met verbrandingsmotor gehandhaafd.

De naamsverandering weerspiegelt de transformatie van het Zweedse merk naar een volledig elektrische autofabrikant. In 2023 vertegenwoordigden volledig elektrische auto’s 16% van Volvo’s wereldwijde verkoopvolumes, een stijging van 70% ten opzichte van 2022. De Volvo EX30, EX90 en EM90 komen allemaal dit jaar op de weg en brengen het aantal volledig elektrische modellen in zijn productportfolio op vijf, met nog een aantal nieuwe modellen in het verschiet. In de Nederlandse markt zijn de volledig elektrische Volvo modellen momenteel goed voor ruim 70% van de verkopen.

De update omvat ook de verwijdering van de Recharge-badge van de plug-in hybride modellen, die nu worden aangeduid met T6 of T8 om de verschillende uitgangsvermogens te duiden. De nieuwe en gestroomlijnde standaard voor modelnamen maakt het voor bestaande en nieuwe klanten die op zoek zijn naar een nieuwe Volvo nog gemakkelijker om te begrijpen welke modellen volledig elektrisch zijn en welke (plug‐in) hybride.

Meer recent nieuws

Volvo Service Plan

Een perfect onderhouden Volvo? Beheer je onderhoudskosten met het Volvo Service Plan. Je betaalt vooraf een vaste totaalprijs voor onderhoud.
Verder lezen

De mooiste Volvo-cadeautjes voor onder de boom 

Geen idee wat je je vriendin, je broer of je zelfs je kind cadeau moet geven? Wij hebben een lijstje met mooie cadeautips.
Verder lezen
Volvo cadeautjes voor onder de boom 

De rijke geschiedenis van Volvo 

In dit blog vertellen we je meer over de geschiedenis van Volvo en hoe het merk in bijna 100 jaar uitgroeide tot een begrip in de auto-industrie.
Verder lezen
de rijke geschiedenis van Volvo