Volvo behoort niet voor niets tot een van de veiligste auto’s ter wereld. Al meer dan 90 jaar zijn Volvo en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gabrielsson en Larson zijn in 1927 met het automerk begonnen, omdat ze vonden dat toenmalige auto’s niet veilig genoeg waren voor de gevaarlijke Zweedse wegen. In 1959 vond Volvo-ingenieur Nils Bohlin dan ook de driepuntsgordel uit, die sindsdien ruim een miljoen mensenlevens heeft gered.

Anno 2021 is elk model uitgerust met diverse veiligheids- en rijhulpsystemen. Benieuwd wat het geheim is van de onverwoestbare auto’s? Lees snel verder!

Rijhulp en -veiligheid dankzij Volvo IntelliSafe 

Volvo geeft veiligheid een nieuwe dimensie met IntelliSafe. IntelliSafe is een slim veiligheidssysteem dat u zowel actief als passief helpt in diverse rijsituaties. De functies helpen bijvoorbeeld bij het parkeren en het bewaren van genoeg afstand ten opzichte van de voorligger. Daarbij helpen de geavanceerde technologieën ook een aanrijding te voorkomen, door de bestuurder te waarschuwen en de auto te laten remmen.

Volvo IntelliSafe…

  • Ondersteunt de bestuurder tijdens het rijden
  • Helpt ongelukken te voorkomen
  • Beschermt inzittenden als een ongeluk onvermijdelijk is

Ondersteuning tijdens het rijden 

Diverse functies helpen u om veilig te rijden. Zo zorgt Pilot Assist ervoor dat u tussen de zijmarkeringen blijft rijden en voldoende ruimte bewaart tussen uw voorligger. Ook helpt de functie Blind Spot Information(BLIS) u snel naderende achterliggers in uw blinde hoek te detecteren. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Parkeren in krappe ruimtes is ook geen punt meer dankzij IntelliSafe Park Assist. De sensoren stellen de auto in staat om moeiteloos en volledig automatisch in te parkeren. Zelfs de krapste ruimtes zijn geen obstakel voor de slimme technologie.

Ongelukken voorkomen 

Ook helpt IntelliSafe ongelukken te voorkomen door middel van functies als…

  • Afstandswaarschuwing: de auto waarschuwt als de afstand t.o.v. de voorligger te klein wordt.
  • Rijbaanassistent: voorkomt dat u onbedoeld uw eigen rijbaan verlaat door de auto terug te sturen.
  • City Safety: helpt aanrijdingen te voorkomen door u te waarschuwen met licht- en geluidssignalen en rempedaaltrillingen. Remt automatisch als u geen actie onderneemt.

Benieuwd hoe City Safety precies werkt? Bekijk in de video hieronder hoe sensoren een aanrijding voorkomen.

Inzittenden beschermen bij een ongeluk 

Mocht een ongeluk dan toch onvermijdelijk zijn, helpt Volvo IntelliSafe de inzittenden te beschermen en de impact zo klein mogelijk te maken.

Zo verzacht het Pedestrian Protection System een frontale aanrijding met een voetganger, door het achterste deel van de motorkap omhoog te laten komen. Daarbij biedt het Whiplash Protection Systembescherming tegen whiplash-letsel met speciale hoofdsteunen en energieabsorberende rugleuningen.

Daarnaast zijn alle modellen standaard uitgerust met airbags om hoofd, nek, gezicht, borst, knieën en benen te beschermen. Ook spannen de gordelspanners de gordels automatisch aan bij aanrijdingen en in kritieke situaties.

Kinderveiligheid in de auto 

Volvo en veiligheid kinderveiligheid

Met onze kinderveiligheidsproducten vervoert u uw kinderen veilig in de auto. Alle producten zijn eenvoudig in gebruik en passen altijd.

Vervoer kinderen zo lang mogelijk in een achterstevoren gemonteerd kinderzitje (in ieder geval tot 3-4 jaar). Gebruik daarna tot een lengte van 1,40 meter een verhogingskussen of een in de rijrichting geplaatst kinderzitje.

Volvo en veiligheid: 45% minder kop-staartbotsingen

De veiligheidssystemen van Volvo helpen al jaren ongevallen te voorkomen. Malin Ekholm, Senior Director van Volvo Cars’ Safety Centre, bewijst hoe effectief de IntellliSafe-technologieën zijn.

“Alleen al in Zweden constateren we 45 procent minder kop-staartbotsingen dankzij onze Collision Warning with Autobrake.” Deze functie is onderdeel van City Safety. Daarbij levert City Safety tot wel 28 procent minder schadeclaims op, blijkt uit groot wetenschappelijk onderzoek uit 2015 bij Zweedse verzekeringsmaatschappijen.

Ontdek onze Volvo modellen

Volvo geeft veiligheid al meer dan 90 jaar voorrang. Zo beschermen we wat u lief is. Ook ervaren hoe het is om in een Volvo te rijden? Bekijk onze nieuwste modellen! Advies nodig? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen. Tot snel!

Meer recent nieuws

De baanbrekende EX30 – alles wat je wilt weten over de snelste Volvo ooit!

Ontdek de revolutionaire EX30: een elektrische, razendsnelle en veilige Volvo met de nieuwste technologieën. Lees hier alles over de baanbrekende Volvo EX30.
Verder lezen
Volvo EX30

Volvo EX30 | Groots in ieder opzicht

Groot nieuws is onderweg. Maak kennis met de Volvo EX30 op 7 juni 2023. De Volvo EX30 is groots in ieder opzicht maar compact uitgevoerd en natuurlijk volledig elektrisch.
Verder lezen
Volvo EX30

Autovakantie naar Zweden plannen?

Het land van de IKEA, ongerepte natuur en Volvo natuurlijk. Ga je met de auto naar Zweden? Wij delen de ideale auto-route voor jouw Zweedse vakantie. Geniet van spectaculaire uitzichten, gezellige steden en natuurlijk traditionele Fika. Ontdek de beste autovakantie in Zweden hier!
Verder lezen