Volvo EX90

Maak kennis met onze nieuwe volledig elektrische SUV met 7 zitplaatsen, de Volvo EX90.

Met LiDAR technologie, voor beter zicht op wat er buiten de auto gebeurt

Van 10 tot 80% opladen in 30 minuten

Met over-the-air updates om autorijden steeds veiliger te maken

Volvo EX90 rijden
snel laden
interieur

Volvo EX90 | Specificaties en technieken

Volledig elektrisch, soepel en krachtig

Puur elektrisch bereik tot

600 km

Snel laden, 10-80%

30 min

Vermogen

408 pk

lidar

LiDAR technologie

Beter zicht hebben op wat er buiten de auto gebeurt? LiDAR is de oplossing! Met een geavanceerde set buitensensoren met radars, camera’s en ultrasone sensoren, met daarnaast LiDAR technologie.

Deze techniek is zeer geschikt voor het uiterst precies inschatten van vormen en afmetingen van objecten voor de auto en geeft daarnaast een driedimensionaal beeld van de omgeving.

Combineren we deze informatie met inzichten in de toestand van de bestuurder, dan kan uw Volvo EX90 detecteren wanneer u extra veiligheidsondersteuning nodig heeft.

Pilot Assist

Wellicht bent u reeds bekend met Pilot Assist vanuit andere Volvo modellen. De Volvo EX90 brengt deze functie naar een hoger niveau.

Naast dat de EX90 kan ondersteunen bij het sturen en het houden van afstand, kan de Volvo EX90 de zichzelf tot stilstand brengen wanneer het systeem merkt dat de bestuurder niet meer reageert.

ex90 inzittenden

Volvo EX90 Driver Understanding Systeem

Volledig nieuw voor de Volvo EX90 is het Driver Understanding Systeem. Twee binnensensoren en een capacitief stuurwiel geven informatie door aan een algoritme, dat communiceert met de buitensensoren van de auto.

Zo merkt het Driver Understanding systeem of u afgeleid of slaperig bent en wanneer de auto moet ingrijpen en ondersteunen.

Naast de bestuurder worden ook de inzittenden waargenomen. Het nieuwe Occupant Sensing systeem is ontworpen om te helpen voorkomen dat iemand achterblijft in een situatie die mogelijk gevaarlijk is.

De auto waarschuwt u als het erop lijkt dat u per ongeluk een slapend kind of huisdier in de auto achterlaat. Het klimaatsysteem in de auto is zo afgesteld dat het onderkoeling of oververhitting helpt te voorkomen.

Infotainment

Al het infotainment kan bediend worden op het gloednieuwe 14,5 inch scherm voorzien van een speciale coating wat reflectie wegneemt.

Audio ervaring

Maak van muziek luisteren de ultieme ervaring met het Bowers & Wilkins audio systeem. Voorzien van 25 speakers die naadloos in het interieur zijn geïntegreerd.

Design

Een strak, fris en state-of-the-art design. Hoge kwaliteit materialen die onze Scandinavische herkomst weerspiegelen

ex90 infotainment
bowers & wilkins
ex90 design

Direct bestelbaar

De Volvo EX90 is per direct bestelbaar en onze adviseurs staan klaar om u mee te nemen in alle details van deze gloednieuwe elektrische SUV

Meer informatie

Natuurlijk voorzien wij u graag van meer informatie. U bent van harte welkom in één van onze vestigingen.

Op de hoogte blijven

Via onderstaande knop blijft u op de hoogte van alle komende nieuwtjes omtrent de Volvo EX90. Toekomstige events, proefrit-mogelijkheden en meer.