Recharge. Onze lijn volledig elektrische en plug-in hybride auto’s.

plug-in hybride

Zorgzame luxe

Ervaar de nieuwe luxe van krachtig vermogen gecombineerd met geen (Pure Electric) of een lage (Plug-in hybride) uitstoot. Volvo Recharge tilt autorijden naar een hoger niveau dankzij technologie, design en duurzame materialen.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat al sinds 1927 centraal bij Volvo. Het is onze ambitie om met de Recharge lijn de veiligste oplaadbare auto’s te maken die er zijn.

Plug-in hybride. Ook zonder uitstoot

Ook in een Volvo Recharge Plug-in hybrid kunt u volledig zonder uitstoot rijden. Kies gewoon voor de Pure electric modus voor uw dagelijkse woon-werkverkeer.

Recharge aandrijflijnen

Pure electric

Stil is soms de krachtigste manier van rijden. Zonder uitstoot en met minder lawaai, hoe snel u ook gaat. Met zijn sterke accu en dubbele elektromotor zijn onze volledig elektrische XC40 Recharge en C40 Recharge een vooruitstrevende keuze voor vandaag en morgen.

Plug-in hybride

In onze Recharge Plug-in hybrids werken de elektromotor en verbrandingsmotor perfect samen. Kies zelf uw rijmodus: Pure electric, Hybrid of Power, voor minder uitstoot, volle controle en meer vermogen.

Al onze modellen zijn leverbaar met Plug-in Hybride aandrijflijnen, uitgezonderd de V60- en V90 Cross Country.

S90 plug-in hybride

Waar kan ik opladen? De beschikbaarheid van laadmogelijkheden speelt een belangrijke rol in de dagelijkse ervaring met uw elektrische auto.

thuis opladen

Vaste laadmogelijkheden

In uw garage, op de oprit thuis of de parkeerplaats op uw werk: als u erop kunt rekenen dat u op verschillende vaste plaatsen kunt opladen, dan past een volledig elektrische of plug-in hybride auto gemakkelijk in uw dagelijks leven.

veel mogelijkheden opladen

Wisselende laadmogelijkheden

Als u niet altijd de mogelijkheid hebt om uw voertuig op te laden, kan een plug-in hybride – waarbij de brandstofmotor het overneemt zodra de accu leeg is – meer flexibiliteit bieden. Een volledig elektrische auto is echter ook een optie, afhankelijk van uw rijpatroon.

alleen publiek laden

Afhankelijk van openbare laadpunten

Als u afhankelijk bent van korte laadsessies bij publieke laadstations – bijvoorbeeld bij de sportschool of supermarkt – is een plug-in hybride auto een goede optie. Maar ook een mild hybride auto – met een accu die energie terugwint tijdens het remmen maar niet hoeft te worden opgeladen – kan een goede match zijn.

Hoe vaak moet ik mijn auto opladen? Dat hangt af van de afstand die u dagelijks aflegt en de actieradius van uw auto.

kleine afstand

Korte afstanden

Met een volledig elektrische auto hebt u voldoende actieradius voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Waarschijnlijk hoeft u slechts enkele keren per week op te laden. Met een plug-in hybride auto kunt u ervoor kiezen om altijd elektrisch te rijden, en zo het brandstofverbruik te beperken. Dan is opladen na elke rit waarschijnlijk nodig.

middellange_afstand

Middellange afstanden

Met een volledig elektrische auto hebt u voldoende actieradius voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Mogelijk moet u de auto na elke rit opladen. Met een plug-in hybride auto zult u zowel elektrisch als op brandstof rijden. Kiest u ervoor om zoveel mogelijk elektrisch te rijden, en zo het brandstofverbruik te beperken, dan is opladen na elke rit waarschijnlijk nodig.

lange_afstand

Langere afstanden

Een volledig elektrische auto heeft voldoende actieradius voor een lange afstand of een weekendje weg, al is het wel verstandig van tevoren uit te zoeken waar u uw auto kunt opladen. Met een plug-in hybride auto zult u zowel elektrisch als op brandstof rijden.

Het opladen van uw auto is een belangrijk aspect van elektrisch rijden. Ontdek hoe een Volvo Recharge in uw leven past.

Opladen geen optie?

Geen probleem. Ontdek onze andere aandrijflijnen. Kies bijvoorbeeld voor mild hybride en geniet van lager brandstofverbruik en vlotter rijden.

Volvo Recharge.

Duurzaamheid staat voorop. Onze elektrische auto’s zijn maar één deel van onze grotere, ambitieuze visie op de toekomst.