Volvo Ton van Kuyk nieuws

XC40 Recharge
Productie volledig elektrische Volvo XC40 Recharge gestart

Volvo is gestart met de productie van de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge. De vraag naar deze Volvo is groot; alle exemplaren die in 2020 van de productielijn rollen, zijn al verkocht.

Volvo krijgt Science Based Targets Initiative goedkeuring voor klimaatactieplan

Volvo heeft een waardevolle Science Based Targets Initiative goedkeuring gekregen voor zijn klimaatactieplan, een van de meest ambitieuze in de auto-industrie. Het klimaatplan, waarbij Volvo ernaar streeft om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, is wetenschappelijk geverifieerd door het Science Based Targets Initiative.

Extra schone lucht dankzij wereldprimeur in nieuwe Volvo’s

Volvo Cars introduceert nieuwe luchtreinigingstechnologie in zijn modellen, waardoor inzittenden van een nieuwe Volvo extra schone en gezonde lucht inademen. De nieuwe Advanced Air Cleaner-technologie reinigt op zeer fijn niveau de lucht in de auto, onderweg maar ook al voordat de reis begonnen is.

Volvo On Call-app vernieuwd: meer inzicht in elektrisch rijgedrag

Noem het een stappenteller voor geëlektrificeerde auto’s: Volvo Cars breidt zijn Volvo On Call-app uit met nieuwe functies waarmee rijders van Volvo plug-in hybride modellen nog meer bewust worden van hun elektrisch rijgedrag.

Volvo-fabriek in Chengdu draait volledig op duurzame energie

De fabriek van Volvo Cars in Chengdu – de grootste fabriek in China van de Zweedse fabrikant – draait vanaf nu volledig op duurzame energie. Daarmee is het aandeel van het gebruik van duurzame energie in het wereldwijde productienetwerk van het bedrijf gestegen naar 80 procent.

Recharge T4 Plug-in hybrid
Nieuw: scherp geprijsde Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid

Volvo breidt zijn aanbod aan geëlektrificeerde Recharge-modellen uit met de Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid. Deze nieuwe variant binnen Volvo’s plug-in hybride aanbod heeft een systeemvermogen van 155 kW (211 pk) en een elektrische actieradius van 45 kilometer (WLTP). De prijzen van de nieuwe Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid beginnen bij € 43.995.

Foto’s en video: volledig vernieuwde vestiging Volvo Ton van Kuyk Hoorn!

25 januari jl. werd er in Hoorn gestart met de bouw aan een nieuwe toekomst voor onze vestiging aldaar. Het kenmerkende pand zou van top tot teen in een nieuw, duurzaam jasje worden gestoken volgens de allernieuwste richtlijnen van Volvo. Nu, enkele maanden later, zijn we verheugd en uiteraard apetrots dat we het eindresultaat kunnen laten zien!

Nieuwe Volvo-modellen krijgen Luminar LiDAR-technologie om veilig autonoom te rijden

Volvo gaat in zee met technologiebedrijf Luminar uit Silicon Valley (Californië) om het unieke LiDAR-systeem en de waarnemingstechnologie van Luminar toe te passen in zijn nieuwste generatie modellen. Hiermee zet Volvo als toonaangevende speler op het gebied van autoveiligheid een belangrijke volgende stap om toekomstige modellen nog veiliger te maken.

Volvo gaat fabriek in Torslanda weer opstarten, ook Gent hervat productie

Volvo Cars gaat op maandag 20 april 2020 de productie in zijn fabrieken in Torslanda en Gent weer opstarten. Die waren eerder stopgezet vanwege de coronacrisis.